FAIR Guide – Javasoljuk, hogy törölje az adatait

Az internetes „FAIR Guide” adatbázis használatát az egyesületünk által felkutatott nemzetközi kiállításszervező cégek nem javasolják. A FAIR Guide adatbázist üzemeltető Construct Data Publishers a.s. (Sturova 4., 811 02 Pozsony, Szlovákia) sok regisztrált felhasználótól megpróbál több ezer euró „díjazást” kicsalni. Ezenkívül nem kizárt, hogy az üzemeltető a regisztrált adatokat illetéktelen személyeknek hozzáférhetővé teszi.

 Annak érdekében, hogy vállalkozását ne tegye ki se a Construct Data Publishers a.s. esetleges támadásának, se kéretlen e-mailek (SPAM) sokaságának, javasoljuk, hogy töröltesse adatait az adatbázisból.

  • Ha töröltetni szeretné adatait a FAIR Guide adatbázisból, töltse le az egyesület weboldaláról (https://pitee.wordpress.com) az erre a célra készített formanyomtatványt: FAIR Guide torles.pdf.

1. Kiállítást szervező cégek figyelmeztetése

Az egyesületünk felkutatott az interneten több nemzetközi kiállítást szervező céget (CeBIT, Messe Berlin, Frankfurter Buchmesse, Dresdner ReiseMarkt; ZOM-Messe, Swiss-Moto; Naidex), hogy megtudjuk, hogyan viszonyulnak a FAIR Guide adatbázishoz és annak üzemeltetőjéhez.

Az összes általunk felkutatott cég valamilyen formában felhívja a rendezvényeiken résztvevő vállalkozás figyelmét a FAIR Guide kétes üzleti modelljére. Több esetben egyértelműen elhatárolódnak a FAIR Guide tevékenységétől.

Az egyes cég felhívásait itt olvashatják:

Ezek az állásfoglalások azt jelzik, hogy a FAIR Guide adatbázis nem alkalmas fórum üzleti kapcsolatok építésére. A regisztráció nagy valószínűséggel nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Sőt, az üzleti kapcsolatok építése helyett a saját vállalkozásunk üzleti sikerét tesszük kockára, mert lehetőséget teremtünk az üzemeltetőnek, hogy egy több ezer euró értékű követeléssel lépjen fel.

2. Adatvédelemi kételyek

A fentieken túl a FAIR Guide weboldalon megpróbáltunk tájékozódni az üzemeltető adatkezelési szabályairól. Ezeket a szabályokat angolul „Privacy Policy”-nek szokták nevezni, és az adott adatbázis üzemeltetője ezekben tájékoztatja a regisztrált felhasználókat, hogy milyen céllal használja fel a regisztrált adatokat. Minden komolyan vehető adatbáziskezelő rendelkezik ilyen szabályzattal, melyben általában kötelezettséget vállalnak arra, hogy az adatkezelés során a hatályos törvényeket betartják, és az adatokat harmadik személynek nem adják tovább. A mai napon a FAIR Gudie weboldalnak , sem a nyitóoldalán, sem a „Help”-oldalán, sem pedig az „Imprint” oldalán nem található semmilyen utalás az adatkezelési szabályzatra. Emiatt felmerül a gyanú, hogy a weboldal üzemeltetője a regisztrált adatokat  illetéktelen személyeknek hozzáférhetővé teszi. Ennek pedig az lehet az egyik következménye, hogy a regisztrált vállalkozások postaládáját és elektronikus levelezését elöntik a kéretlen reklámlevelek (SPAM).

3. Az egyesület álláspontja

Egyesületünk álláspontja szerint az a vállalkozás, amelyik szerepelteti az adatait a FAIR Guide adatbázisban, többféle kockázatnak teszi ki magát. Egyrészt kockáztatja a saját üzleti eredményességét, mert teret ad a Construct Data Publishers a.s. több ezer eurós követelésének, másrészt pedig kockáztatja, hogy adatai illetéktelen kezekbe kerülnek.

 A fentiekre tekintettel egyesületünk javasolja, hogy a regisztrált vállalkozások töröltessék adataikat a FAIR Guide adatbázisból. A törléshez az egyesületünk weboldaláról (https://pitee.wordpress.com) letölthető egy formanyomtatvány: FAIR Guide torles.pdf.

Kérdés esetén szívesen állunk a rendelkezésére!


Jogi nyilatkozat

Ennek a bejegyzésnek a célja a tájékoztatás. Ha jogi tanácsra van szüksége, kérjük, keressen fel egy ügyvédet vagy lépjen kapcsolatba az egyesülettel. 2010 © Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

One Response to FAIR Guide – Javasoljuk, hogy törölje az adatait

  1. […]  álláspontunk (“FAIR Guide – A nagy átverés” 2010. május 5, “FAIR Guide – Javasoljuk, hogy törölje az adatait” 2010. június 4. ) alkalmazható-e az “EXPO Guide” elnevezésű weboldalra […]

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés / Módosítás )

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: