FAIR Guide – EXPO Guide “egykutya”

.
Az elmúlt hetekben többen érdeklődtek nálunk, hogy vajon az “FAIR Giude”-dal kapcsolatos  álláspontunk (“FAIR Guide – A nagy átverés” 2010. május 5, “FAIR Guide – Javasoljuk, hogy törölje az adatait” 2010. június 4. ) alkalmazható-e az “EXPO Guide” elnevezésű weboldalra is. Megvizsgáltuk az “EXPO Guide” weboldalon található információkat és beszereztük az “EXPO Guide” által használt adatlapot. Ezek alapján arra az eredményre jutottunk hogy az “FAIR Guide” és az “EXPO Guide” között lényeges különbség nincsen. Mind a két weboldal ugyanazt az adatbázist használja, és mind a két weboldal üzemeltetője ugyanazta a félrevezető tartalmú adatlapot küldi el a kiszemelt vállalkozásoknak.  

Ezek alapján minden érintett vállalkozásnak ajánljuk, hogy ne fizesse ki az EXPO Guide által küldött számlákat, és kérje az adatainak a haladéktalan törlését az adatbázisból. Az adatok törlését az “EXPO Guide” nem utasíthatja vissza az állítólagos megrendelésre tekintettel. Az adatok tárolásának a joga ugyanis teljesen független az esetleges megrendelés alapján követelt szolgáltatási díjtól.  

Szükség esetén az egyesületünk szívesen nyújt segítséget az érintett vállalkozásoknak (pitee2008@gmail.com). 

Német nyelvű összefoglaló a csalássorozatról: Infos zu Expo Guide Mexiko

Néhány kiállítást szervező cég figyelmeztetése: 

Ezek az állásfoglalások azt jelzik, hogy a FAIR Guide adatbázis nem alkalmas fórum üzleti kapcsolatok építésére. A regisztráció nagy valószínűséggel nem fogja beváltani a hozzá fűzött reményeket. Sőt, az üzleti kapcsolatok építése helyett a saját vállalkozásunk üzleti sikerét tesszük kockára, mert lehetőséget teremtünk az üzemeltetőnek, hogy egy több ezer euró értékű követeléssel lépjen fel. 


Jogi nyilatkozat

Ennek a bejegyzésnek a célja a tájékoztatás. Ha jogi tanácsra van szüksége, kérjük, keressen fel egy ügyvédet vagy lépjen kapcsolatba az egyesülettel! 2010 © Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

%d blogger ezt kedveli: