“Átverik a hiteleseket” (csakakorrekt.blog.hu)

Egyesületünk híre terjed a világban. Egyre többen ismernek minket. Egyre többen figyelik a munkánkat. A Facebookon a minap átléptük az 1.000 like-ot. Köszönjük a támogatást! Kérjük, segítsenek továbbra is növelni az ismertségünket!

Árfolyamrés?

Árfolyamrés?

A növekvő ismertségünk ellenére a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) úgy tesz mintha nem léteznénk. Hónapok óta hiába várunk arra, hogy a PSZÁF végre elmagyarázza, miért gondolta az “árfolyamrésről” 2004-2010 között, hogy “költség”; és mi változott 2010-2011 között, ami miatt az “árfolyamrés” megszűnt költségnek lenni.

A PSZÁF elnöke ugyancsak elfeledkezett rólunk, amikor a minap azt nyilatkozta, hogy nincs értelme pert indítani a bankok ellen, mert “az eddigi jogerős ítéletek mindegyike elutasította az adósok kérelmét” (Szász Károly: a pereskedés időhúzás, vissza kell fizetni a devizahitelt). Ismereteink szerint legalább két jogerős ítélet van jelenleg érvényben Magyarországon, amelyek elfogadták az adósok kérelmét (A felek által kötött kölcsönszerződés érvénytelen). A PSZÁF elnöke, úgy látszik még mindig inkább letagadja a tényeket, ahelyett hogy szembenézne velük.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


A PSZÁF helyett különböző blogok foglalkoznak velünk. Először “Az én pénzem” írta meg rólunk, hogy a “saját pecsenyénket sütögetjük” és ennek érdekében “hergeljük” a devizahiteleseket (Alaptalanul hergelte az egyesület a devizahiteleseket).

Most pedig “SMáté” a “csakakorrekt.blog.hu“-n írja azt rólunk, hogy “komoly összegeket nyelünk le minden egyes rossz sorsra jutott ügyfelétől” és emiatt “aljasak” lennénk, mert “megfelelő tudás nélkül verünk költségekbe” embereket (Átverik a hiteleseket).

A két blogbejegyzés szerzői, akárcsak a PSZÁF elnöke, letagadják a tényeket. A két blogbejegyzés azonban a tények tagadásánál tovább megy. A bejegyzések becsmérlő hangvétele arról árulkodik, hogy a bejegyzések célja kifejezetten az, hogy diszkreditálják a munkánkat.

Ezeknek a blogbejegyzéseknek a tartalmát visszautasítjuk!

Olvassa el mindenki a két blogbejegyzést és döntse el, hogy nekünk vagy a két bloggernek ad-e igazat.

Szakmai kérdésekről azonban szívesen tájékozódunk.

“SMáté” többször utal bejegyzésében arra, hogy ő sokkal nagyobb tudással rendlekezik mint mi. Ez valószínüleg így is van, mert, mint kiderül, “SMáté” a deviza-alapú hitelek virágzása során egy ideig a PSZÁF fogyasztóvédelmi igazgatóságát vezette. Ezek alapján ő lenne az egyik legautentikusabb forrás arra, hogy megválaszolja azokat a kérdéseket, amelyeket a PSZÁF-nak tavaly októberben feltettünk:

  1. adjon magyarázatot arra, hogy az elmúlt években a felügyeleti ellenőrzések során miért nem tűnt fel, hogy a K&H Bank Zrt. és az OTP Bank Nyrt. eltérő módon számította ki a devizahitel-szerződésekben feltüntetett THM értékét!
  2. foglaljon nyilvánosan állást arról, hogy vajon a THM számítások során figyelembe kellett-e venni a deviza-vételi és deviza-eladási árfolyamok közötti különbség (a PSZÁF korábbi szóhasználatával élve “árfolyamrés”) értékét!

(l. A PSZÁF álláspontja a devizahitelesek ügyében megjelent PITEE állításokról)


Kérjük támogassa egyesületünk tevékenységét! A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: