Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Kedves Olvasóink!

Örülünk, hogy figyelemmel követték munkánkat az elmúlt év során!

2013-ban bebizonyítottuk, hogy a deviza-alapú hitelszerződések semmisek.

A semmisségnek számtalan oka van. A lehetséges semmisségi okok közül csak az egyik az, hogy a szerződésekből több olyan tartalmi elem hiányzik, amelynek hiányát a törvényalkotó a semmisség jogkövetkezményével szankcionálja.

karacsony_20132013-ban ugyanakkor megtapasztalhattuk, hogy a magyar igazságszolgáltatás nem tiszteli a törvényalkotó akaratát. A Kúria ugyanis mindent megtesz annak érdekében, hogy semmis szerződéseket érvényben tartson. A Kúria 2013. július 4. napján kelt ítélete és a Kúria 2013. december 23. napján közzétett jogegységi határozata (PJE 6/2013)  egyaránt azzal a nem titkolt szándékkal készültek, hogy a fogyasztókat belekényszerítsék a törvénytelen szerződésekbe.

A jövő évben folytatni fogjuk a munkánkat:


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


2014-ben meg fogjuk mutatni, hogy a Kúria jogegységi határozata nem zárja le a pereket. Sőt, éppen ellenkezőleg, a  jogegységi határozata alapján érdemes lesz újabb pereket indítani.

Továbbá érdeklődéssel várjuk, hogy a kormány, milyen megoldást talál ki, a “devizahitelek kivezetésére“. Meggyőződésünk, hogy a “devizahitelek kivezetéséhez” nincs szükség újabb törvényre. A deviza-alapú hitelszerződések ugyanis semmisek.

Kedves  Olvasóink!

Több mint két éve dolgozunk a fogyasztói jogok érvényesítése érdekében.

Munkánk nyilvános. Azt bárki figyelemmel követheti a weboldalunkon.

Az egyesületünk tevékenysége jelentős mértékben hozzájárult ahhoz, hogy a devizahitelesek ügye a társadalom figyelmének a középpontjában áll.

Ez a munka sok időbe és energiába kerül. Az egyesület működésének anyagi feltételeit jelenleg, szinte teljes mértékben az egyesület tagjainak az adományaiból fedezünk.

Kérjük, támogassa a munkánkat!

Az egyesület tevékenysége sokkal hatékonyabb lehetne, ha az egyesület működéséhez Ön is hozzájárulna!

A támogatás javasolt összege 10.000 Ft.
(A számlaszámunkat megtalálja ennek a weboldanak az alján.)

Tudjuk, hogy a devizahitelesek többsége komoly anyagi gondokkal küzd, ezért csak javaslat a 10.000 Ft-os összeg. Természetesen minden felajánlást köszönettel veszünk!

Az adományokat kizárólag az egyesület munkájára fogjuk fordítani.

Üdvözlettel
PITEE


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: