Hatalmas profit az OTP-nél – A Kúria szerint a fogyasztók érdeke a deviza-alapú hitelszerződések érvényben tartása

Elemzői várakozások szerint az OTP 2013-ban közel 80 milliárd forintos profitot ért el. Ha a korrekciós tételeket nem vesszük figyelembe, akkor a profit összege 165 milliárd forint. Ilyen magas profit 2008 óta nem volt a banknál.

Közel 80 milliárd forintos profit az OTP-nél
portfolio.hu 2014.03.04.

A Kúria 6/2013 PJE határozata szerint a fogyasztók érdeke a deviza-alapú hitelszerződések érvényben tartása.

“A bíróságnak érvénytelen deviza alapú kölcsönszerződések esetében azért kell elsősorban a szerződés érvényessé nyilvánítására törekednie, mert az esetek nagy részében ez a megoldás szolgálja mindkét szerződő fél, de főként az adósok érdekét
Kúria 6/2013 PJE, 2013.12.16.

csanyisandorboldog

“Több százezer semmis szerződés” Sándor

Egy jogállamban elképzelhetetlen lenne, hogy egy bank, amelyik több százezer semmis szerződést kötött, milliárdos profitot termeljen a tulajdonosainak.

Az OTP 165 milliárdos profitját a Kúria törvénytelen joggyakorlásának köszönheti.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Szász Károly, a PSZÁF bukott elnöke, tavaly azzal riogatta a Kúria tagjait, hogy ha a Kúria megállapítja egy deviza-alapú szerződés semmisségét, akkor az bankpánikhoz és államcsődhöz vezethet.

"Bankpánik és államcsőd" Károly

“Államcsőd” Károly

Az OTP várható gazdasági eredményei világosan mutatják, hogy Szász Károly nem mondott igazat. Az OTP tulajdonosai most busás haszonnal ajándékozzák meg magukat.

Wellmann-Gyorgy

“A fogyasztók érdeke” György

Vajon feltűnik-e dr. Vezekényi Ursula tanácselnöknek és Dr. Wellmann Györgynek, a Kúria Polgári Kollégiumának kollégiumvezetőjének, hogy a deviza-alapú szerződések érvényben tartása kizárólag a bankok érdekeit szolgálja?

"Kiegészítem a szerződést" Ursula

“Kiegészítem a szerződést” Ursula

Vajon feltűnik-e dr. Vezekényi Ursulának és Dr. Wellmann Györgynek, hogy miattuk az OTP tulajdonosai 2013-ban 165 milliárd forinttal gazdagabbak, a magyar társadalom, de különösen a deviza alapú hitelesek pedig legalább 165 milliárd forinttal szegényebbek lettek?


Kérjük, támogassa munkánkat adója 1%-ával!Kérjük támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: