Közérdekű Kereset az OTP ellen – előkészítő iratok

Néhány nap múlva folytatódik a közérdekű kereset az OTP Bank ellen.

A legutóbbi tárgyaláson a bíróság fölhívást intézett a felekhez, hogy csatoljanak bizonyos dokumentumokat a bírósági aktához.

Az elmúlt hetekben a felek eleget tettek ennek a kötelezettségüknek.

Ebben a bejegyzésben megtalálják a benyújtott iratokat.

Biro A tárgyalás időpontja:

2014. április 2.
14:00

Budapest II. Varsányi I. u. 40-44.

III. em. 316.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


1. A felperes “bizonyítási” kötelezettsége

A támadott kikötés, feltétel tisztességtelenségét a felperes köteles bizonyítani
(l. jegyzőkönyv 2012.02.04)

Támogatás

Támogatás

Álláspontunk szerint bizonyítani csak tényeket lehet. Az a kérdés, hogy egy szerződési feltétel tisztességtelen-e, véleményünk szerint nem ténykérdés, mert a kérdésre adandó választ nem lehet objektív módszerekkel igazolni. Ha ez a kérdés ténykérdés lenne, akkor nem lenne szükség bírósági eljárásra, hiszen akkor objektív módszerekkel meg lehetne állapítani egy szerződési feltételről, hogy az tisztességtelen-e. Véleményünk szerint a vitatott feltétel tisztességtelensége jogi mérlegelés kérdése. Ezért fordultunk a bírósághoz ezzel a keresetünkkel. A mellékelt dokumentumok, azt igazolják, hogy az alperesek által használt szerződési feltételt, a felperesen kívül, mások is tisztességtelennek tartják.

A csatolt dokumentumok tehát két dolgot bizonyítanak: (1) azt, hogy az alperesek szerződési feltételét más szervek is vizsgálták, és (2) azt, hogy ezek a szervek a feltételt tisztességtelennek tartják.

Download PITEE Dokumentumok
(2014.02.10.)

2. Az alperesek bizonyítási kötelezettsége

Volt-e és mettől meddig hatályban, 2002. január és 2009. január 1. között a már becsatolt üzletszabályzatokon kívül devizában nyilvántartott lakáscélú és jelzálogtípusú konzorciális OTP hitelre vonatkozó üzletszabályzata és ennek volte olyan tartalmú szerződéses feltétele mint amit a felperes kereseti kérelmében megjelölt.
(l. jegyzőkönyv 2012.02.04.)

Az oklistával kapcsolatos tényelőadásait, amelyek a 7-es beadványában szerepelnek
(l. jegyzőkönyv 2012.02.04.)

A hiteldíj elemeinek egyoldalú módosítása tekintetében az okozatosság követelményének, az egyértelműség követelményének mindenben eleget tett az adott szerződési feltétel vagy kikötés.
(l. jegyzőkönyv 2012.02.04.)

Az alperesek beadványa:

Download  OTP-Dokumentumok
(2014.02.27.)

3. Plusz egy a ráadás

Az OTP jogi képviselője szorgalmi házi feladatot is készített. A korábbi beadványait megtoldotta még további 78 oldalnyi papírral:

Download OTP Előkészítő Irat
(2014.03.17.)


PITEE-Egysza-kep_ (3)

Reklámok

One Response to Közérdekű Kereset az OTP ellen – előkészítő iratok

  1. […] a héten szerdán (2014. április 2.) folytatódik a közérdekű kereset az OTP Bank […]

%d blogger ezt kedveli: