Kérjük NE írja alá a devizahitelek rendezését célzó törvényt! – Nyílt levél dr. Áder János Köztársasági Elnökhöz

Köztársasági Elnök

Köztársasági Elnök

Dr. Áder János
Köztársasági Elnök

Sándor-palota
Budapest
Szent György tér 1–2.
1014

Tárgy: Törvényjavaslat a devizahitelekről

Tisztelt Köztársasági Elnök Úr!

Egyesületünk több mint két éve küzd jogállami eszközökkel a devizahitelesek helyzetének megoldása érdekében. Egyesületünk munkája is hozzájárult ahhoz, hogy az „árfolyamrés” alkalmazása és az egyoldalú szerződésmódosítások jogszerűsége az igazságszolgáltatás látókörébe került. Ez a munka adja az alapot ahhoz, hogy most a devizahitelesek nevében Önhöz forduljunk segítségért.

Az Országgyűlés 2014. július 4. napján 184 „Igen” szavazattal elfogadta a „Kúriának a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseire vonatkozó jogegységi határozatával kapcsolatos egyes kérdések rendezéséről” szóló törvényt.

A devizahitelesek nevében arra kérem Önt, hogy aláírása megtagadásával gátolja meg, hogy ez a törvény hatályba léphessen!


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Ez a törvény igazságtalan a devizahitelesekkel szemben, mert megvonja tőlük a jogot attól, hogy önállóan döntsenek a saját életükről. A törvényalkotó ugyanis belekényszeríti őket egy olyan jogviszonyba, amelyikben a másik fél éveken keresztül átverte őket. Ez ellentétes az emberi szabadság eszméjével.

Ez a törvény igazságtalan a devizahitellel nem rendelkezőkkel szemben, mert rájuk is terheli a devizahitelezés megoldásának költségeit. A törvényalkotó által választott megoldás ugyanis nem a bankokat fogja a leginkább súlytani, hanem az állami költségvetést.

Ez a törvény igazságtalan a társadalom egészével szemben, mert elkendőzi a felelősséget a devizahitelek által okozott probléma kialakulásáért, és megjutalmazza azokat, akik ezt a problémát okozták.

stopTapasztaljuk mi is, hogy a devizahiteles ügyek túlterhelik a bíróságokat. Ez azonban egy jogállamban nem adhat okot arra, hogy a törvényalkotó beavatkozzon az igazságszolgáltatás működésébe. Az igazságszolgáltatás működése azért akadozik, mert az igazságszolgáltatást mindeddig elkerülte a demokratikus rendszerváltás szele.

A devizahitelezés súlyos károkat okozott az országnak. Ennek a problémának a következményeit még hosszú éveken keresztül viselni fogjuk. A devizahitelezés körüli perek azonban a felszínre hozták az igazságszolgáltatás működésének hiányosságait. Az ország egy történelmi lehetőséget szalaszt el, ha nem ragadjuk meg most az alkalmat arra, hogy az igazságszolgáltatás működését megváltoztassuk.

Segítsen nekünk ahhoz, hogy rávegyük az ország bíráit arra, hogy kialakítsanak egy jogállami ítélkezési gyakorlatot!

Magyarország sikere az igazságszolgáltatás modernizálásán múlik!

Üdvözlettel

PITEE

Download Kérjük NE írja alá a devizahitelek rendezését célzó törvényt!
(2014.07.04.)

scribd Kérjük NE írja alá a devizahitelek rendezését célzó törvényt!
(2014.07.04.)


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: