Ismét pályázunk állami támogatásra (Magyar Nemzeti Bank – Civilháló)

Az egyesület finanszírozása hosszú ideje megoldatlan.

Eleinte nem pályáztunk állami támogatásra, mert úgy gondoltuk, amíg szabadon, nyíltan és határozottan kritizáljuk a hatalmi elit és az állami szervek működését, addig nincs esélyünk pályázati támogatást nyerni. Ezzel egyidejűleg azt reméltük, hogy a munkák eredményei alapján eljut hozzánk annyi önkéntest támogatás, amennyi működésünkhöz szükséges.

emptytrouser

Első pályázatunkat idén év elején írtuk meg és adtuk be a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz. Az igényelt támogatást fogyasztóvédelmi közérdekű keresetekre ákartuk fordítani (Pályázunk állami támogatásra (FV-I-14), 2014.03.07). Pályázatunk sikertelen volt. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerint ugyanis “nem indokolt” a devizahitelesek jogvédelme (Értesítés elutasított pályázatról (FV-I-14-A-0009), 2014.04.04)

Most ismét pályázunk. Ezúttal a Magyar Nemzeti Bank Civilhálója keretében.

Ebben a bejegyzésben beleolvashat a pályázati felhívásba és a pályázati beadványunkba.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


1. Pályázati felhívás

20140814-MNB-Palyazat (kiiras)

1.2. Rendelkezésre álló keretösszeg

2014. évre a pénzügyi fogyasztói tudatosságot, valamint a pénzügyi kultúrát fejlesztendő országos kiterjedésű pénzügyi fogyasztóvédelem kialakítását támogató Pénzügyi Fogyasztóvédelmi Civil Háló létrehozására és támogatására az MNB igazgatósága 77 544 000 Ft, azaz hetvenhétmillió-ötszáznegyvennégyezer forintot hagyott jóvá.

3.1. A támogatás kategóriái

 • A tudatos pénzügyi fogyasztói magatartás elősegítése és a fogyasztók tájékozottságának javítása érdekében pénzügyi fogyasztóvédelmi oktatások és tájékoztatók szervezése, lebonyolítása
  A pályázatra benyújtott projekt keretében kifejezetten a pénzügyi tudatosság növelése, illetve a pénz-ügyi kultúra kialakítása érdekében végzett rendszeres és/vagy országos civil tevékenység valósítható meg. A személyesség hangsúlyozása interaktív előadások, rendezvények vagy táborok szervezésével.
 • A hátrányos helyzetű társadalmi rétegek pénzügyi tudatosságának növelése
  A pályázatra benyújtott projekt keretében a koruk, lakhelyük, képzettségük, vagy egyéb szempont miatt hátrányos helyzetű sérülékeny társadalmi csoportok pénzügyi tudatosságának növelése érdekében vég-zett tevékenység. 

A pályázat további feltételei: MNB kiírás

2. Kivonat a pályázati beadványunkból

 20140814-MNB-Palyazat

 • Projek 1
  18 és 25 év közötti fiatalok vetélkedése 3-4 fős csapatokban. A vetélkedő során a csapatoknak össze kell rakniuk egy belföldi utazás költségvetését. A költségvetés maximum 200.000 Ft lehet. Az utazás hossza egy hétvége. A győztes csapat utazását az egyesület támogatja. A vetélkedő lebonyolítása elsősorban az interneten történik. A feladatok kiosztása és a megoldás beküldése az online felületen történik, amihez a csapatoknak regisztrálniuk kell. A feladatok megoldásához segítséget rendezvényeken keresztül adunk, amiben közérdekű önkéntesek munkáját is igénybe kívánjuk venni.
 • Projekt 2
  Az országban 5 helyen működő javító, nevelő intézetekben élő fiatalok számára tartandó interaktív előadás a pénz megkeresésének és elköltésének buktatóiról. A pénz helyes beosztása. Az igények és lehetőségek tudatos összehangolása a biztonságos jövőért. A megtakarítás fontossága. Egységcsomag kiosztása az átadott ismeretek alkalmazásának ösztönzése érdekében.

A pályázatunk eredményéről mindenkit tájékoztatni fogunk.


Köszönjük azoknak a fogyasztóknak, akik önkéntes adományaikkal eddig hozzájárultak a működésünk költségeihez!

Ezekből a felajánlásokból az elmúlt két évben több százezer forint gyűlt össze. Ezt a pénzt kizárólag az egyesület működésére fordítottuk.

Ezek a felajánlások azonban sajnos nem fedezik a költségeinket. Magyarország leggazdagabb és legbefolyásosabb vállalkozásaival vettük fel a küzdelmet. Ebben a küzdelemben a kiadásaink is megemelkedtek.

Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: