Irány Strasbourg!

Kedves Devizahitelesek!

A parlament által megszavazott Bankmentő törvények célja helyreállítani a deviza-hitelszerződések érvényességét és ezáltal, a devizahitelesek nyakába varrni a forint elértéktelenedése által okozott terheket.

A magyar bíróságok az elmúlt négy évben nyilvánvalóvá tették, hogy nem hajlandóak igazságot szolgáltatni, nem hajlandóak a törvények betartását a hatalmi eliten számon kérni.

A forintosítás ellen jogvédelmet jelenleg csak az Emberi Jogok Európai Bírósága tud nyújtani.

PITEE-Irany-Strasbourg

Ebben a bejegyzésben arról tájékozódhat, mikor indítjuk az eljárásokat a Strasbourgi bíróságon, és mit kell tenni annak, aki részt akar venni az eljárásban.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


A forintosítás eredményeként megnövekszik a devizahitelesek tartozása

A bankok a devizahitelek többségét 160 HUF/CHF körüli árfolyamon nyújtották. Ezzel szemben a forintosítás most 257 HUF/CHF közeli árfolyamon történik. A devizahitelek forintosításának az eredményeke tehát az lesz, hogy a fogyasztók újraszámolt tartozása 60%-kal megemelkedik ahhoz képest, mint amennyi pénzt eredetileg kaptak.

Ezeket a dokumentumokat sok ezren letöltötték, és ezeket a dokumentumokat sokan benyújtották az Alkotmánybírósághoz. Örülünk annak, hogy sokan hasznosnak tartják a tevékenységünket!A PITEE egyesület 2011 óta azért dolgozik, hogy érvényt szerezzen a devizahitelesek jogainak és a bankokra hárítsa az forint elértéktelenedése által okozott terheket. A PITEE egyesület weboldalán mindenkinek ingyen a rendelkezésére bocsátottuk azokat a dokumentumokat, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a devizahitelesek megvédjék magukat a devizahiteles törvények által okozott jogsértésekkel szemben.

Az Alkotmánybíróság, ismereteink szerint, az összes beadványt elutasította. Az elutasítást követően benyújtott panaszokat pedig azzal a megjegyzéssel küldték vissza, hogy a panasz tárgya ítélt dolognak számít.

Az Alkotmánybíróságnak ezek a határozatai megnyitották az utat a strasbourgi emberi jogi bírósághoz. A PITEE egyesület tagjai jelenleg a strasbourgi eljárás előkészítésén dolgoznak.

Célunk, hogy megteremtsük a feltételeit annak, hogy a lehető legtöbb fogyasztó eljuthasson az Emberi Jogok Európai Bíróságához.

A keresetlevélhez több dokumentumot is csatolni kell majd. Többek között a hitelszerződés másolatát és az Alkotmánybíróság elutasító határozatának a másolatát. Továbbá szükség lesz még a bankok által küldött elszámolásról szóló tájékoztató másolatának a csatolására is. Azok akik nem kapják meg elsőre a bankjuktól a részletes elszámolást -például OTP ügyfelei- a későbbi elszámolás érdekében feltétlen kérjék ki azt!

A bankok, néhány kivétellel, kötelesek az elszámolásról szóló leveleket legkésőbb május elejéig elküldeni a devizahitelesnek. Az elkövetkező hetekben a weboldalunkon közzé fogjuk tenni, hogy milyen lépések szükségesek ahhoz, ha valaki a PITEE egyesület segítségét kívánja igénybe venni ahhoz, hogy az ügyét elvigye Strasbourgba.

 Emberi Jogok Európai Bírósága

Emberi Jogok Európai Bírósága

KI FORDULHAT A STRASBOURGI BÍRÓSÁGHOZ?

A strasbourgi bírósághoz azok a devizahitelesek fordulhatnak, akik benyújtották a PITEE egyesület által javasolt Alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz, és megkapták az Alkotmánybíróság elutasító határozatát.

Életbe lépett az önkényes elszámolási törvény – Akarja-e Ön egy életen át nyögni ennek az elszámolásnak a terheit? (2014.11.03.)

MIT TEGYEK HA EDDIG NEM NYÚJTOTTAM BE PANASZT AZ ALKOTMÁNYBÍRÓSÁGHOZ?

figyelem-02A korábban közzétett alkotmányjogi panasz mintát 2015.04.30. napjáig lehetett benyújtani. Ez a határidő lejárt. Kérjük, a korábbi mintát mostantól senki NE küldje el az alkotmánybírósághoz!

Akik eddig nem nyújtottak be panaszt az alkotmánybírósághoz, azoktól néhány nap türelmet kérünk. Hamarosan közzéteszünk egy új beadvány mintát, amit az elkövetkezendő hetekben lehet majd használni. Ha az új beadványt is elutasítja az Alkotmánybíróság, akkor az újabb elutasító határozatok ismét megnyitják majd az utat a strasbourgi bírósághoz.

Minden devizahitelesnek elég egy alkalommal alkotmányjogi panaszt benyújtania az alkotmánybírósághoz!

MILYEN DOKUMENTUMOKRA LESZ SZÜKSÉG AZ ELJÁRÁS ELINDÍTÁSÁHOZ?

KÉRELEM

A strasbourgi bírósághoz benyújtandó kérelmet a PITEE egyesület fogja előkészíteni és benyújtani a bírósághoz.

Ugyancsak az egyesület fogja előkészíteni az eljárás lebonyolításához szükséges meghatalmazást.

MELLÉKLETEK

A kérelemhez majd csatolni kell az alábbi dokumentumokat.

  • Deviza-hitelszerződés vagy közjegyzői okirat másolatát;
  • Az Alkotmánybíróság elutasító határozatát;
  • A bank tájékozató levelét az elszámolásról.

Arra kérünk minden devizahitelest, aki az strasbourgi bírósághoz kíván fordulni, hogy készítse össze ezeknek a dokumentumoknak az egyszerű (nem hitelesített) másolatait!

KI FOGJA KÉPVISELNI A DEVIZAHITELESEK ÉRDEKEIT A BÍRÓSÁGON?

A devizahiteleseket a PITEE egyesület fogja képviselni Strasbourgban.

MEKKORA KÖLTSÉGEKKEL SZÁMOLJAK?

egyforintA strasbourgi bírósági eljárást önerőből megszervezni és lebonyolítani nem tudjuk. Ezért a bírósági eljárás lefolytatásához anyagi hozzájárulást fogunk kérni.

A PITEE egyesület négy éve küzd a devizahitelesek jogaiért. Az elmúlt négy év munkáját az egyesületi tagdíjból és adományokból finanszíroztuk. Az elmúlt négy évben közel 100 devizahitelestől kaptunk, különböző összegű adományokat. Ezeket az adományokat köszönjük! Ezek az adományok tették lehetővé azt, hogy eljutottunk idáig!

Azok a devizahitelesek, akik 2015.04.30-ig önkéntes adományaikkal támogatták az egyesület munkáját, költségkedvezményt fognak kapni.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


KAPCSOLAT

Tudjuk, hogy sokan türelmetlenül várják azt, hogy elinduljanak a strasbourgi eljárások. Ezzel kapcsolatban rendkívül sok levelet kapunk a devizahitelesektől. Mi mindent megteszünk annak érdekében, hogy a strasbourgi eljárások mihamarabb elinduljanak.

Arra viszont sajnos nincs kapacitásunk, hogy minden E-mailre válaszoljunk. Tudjuk, hogy több százezer egyéni sors áll a devizahitelek hátterében. Mi igyekszünk a munkánkat úgy végezni, hogy a lehető legtöbb devizahiteles helyzetét megoldjuk. Ezért minden devizahitelest arra kérünk, hogy figyeljék a weboldalunkon közzétett információkat. Minden szükséges tudnivalót a megfelelő időpontban közzé teszünk a weboldalunkon.

A strasbourgi eljárásokat hamarosan megindítjuk. Azonban arra mindenképpen várnunk kell, hogy minden devizahiteleshez kézbesítse a posta az elszámolási értesítőt.

Üdvözlettel

PITEE

Bankárkormány

Bankárkormány


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:EJEB
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: