Célegyenesben a regisztráció – Indítson Ön is eljárást strasbourgban!

Kedves Devizahitelesek!

Már csak néhány napig lehet a strasbourgi eljáráshoz csatlakozni.

Határidő június 30.

Határidő június 30.

Javasoljuk minden devizahitelesnek, aki keresetet akar indítani Strasbourgban a magyar állam ellen, hogy időben adja postára a regisztrációhoz szükséges dokumentumait! (A dokumentumokat küldje el 2015.06.30-ig!)

A július 4. napja után érkező postai küldeményeket, nem fogjuk tudni továbbítani Strasbourgba.

A most induló eljárásokhoz minden devizahiteles csatlakozhat, aki korábban beadta az “Alkotmányjogi panasz a deviza-alapú hitelszerződések törvény erejével kikényszerített módosításai ellen” elnevezésű beadványt az alkotmánybírósághoz (l. Beadvány minták).

Jelzáloghitelek

Akinek forintosították(!) a hitelét, de eddig nem adott be alkotmányjogi panaszt, az ezt még július 31-ig bepótolhatja. Az ehhez szükséges beadányt a beadvány mintáink között meg lehet találni “Kártérítés az árfolyamkockázat miatt” (l. Beadvány minták).

Újabb strasbourgi eljárást fogunk indítani, amint az Alkotmánybíróság elutasítja ezeket a panaszokat is.

Autóhitelek és személyi kölcsönök

Akiknek még nem(!) forintosították a hitelét…


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Akiknek még nem(!) forintosították a hitelét, azoknak egyelőre várniuk kell.

A kormány szándékai szerint ezeket a hiteleket ősszel fogják forintosítani. Erről Orbán Gábor, államtitkár az alábbiakat nyilatkozta a portfolio.hu-nak.

Portfolio: Az MNB javaslatot tett az autóhitelek és személyi kölcsönök forintosítására, sőt a devizatartalék 1 milliárd eurós részét is felajánlotta erre. Támogatja-e ezt a kormány, és milyen árfolyamon?

Orbán Gábor: Nyáron le szeretnénk folytatni a bankszövetséggel az erről szóló tárgyalásokat, így ősszel megszülethet az ezzel kapcsolatos jogszabály. Azt szeretnénk elérni, hogy a hitelezők és az ügyfelek számára egyaránt önkéntes alapon működjön ez, mégis tömeges szerződésmódosításra kerüljön sor. Ebbe teljesen belefér, hogy kedvezményes árfolyamon történő forintosításban tudjunk gondolkodni. A jogalkotás lényege az lenne, hogy ne kelljen egyenként több mint 200 ezer szerződést újraírni, hanem a felek önkéntes hozzájárulásával ez automatikusan működjön. A részletekről még tárgyalni kell.
(portfolio.hu, 2015. június 26.)

Ha lesz újabb forintosítási törvény, akkor természetesen az autóhiteleseknek és a személyi kölcsönnel rendelkezőknek is megpróbálunk majd segítséget nyújtani.

Üdvözlettel

PITEE

PITEE-Irany-Strasbourg kicsi

Szükséges dokumentumok:
Download Magyarázat, belépési kérelem és meghatalmazás (2015.06.30-ig)

scribd Magyarázat, belépési kérelem és meghatalmazás (2015.06.30-ig)

 

Bankárkormány

Bankárkormány


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét! A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:EJEB Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank: ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám 11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt szereti: