Sikeresen pályáztunk a Magyar Nemzeti Bank támogatására (2016)

mnb-fejlec-penzugyi fogyasztovedelmi kozpont
A Magyar Nemzeti Bank 1.955.000 Ft-tal támogatja a PITEE egyesület munkáját.

A támogatást a “Gyakorlás a tudás anyja” elnevezésű pályázatunkra kaptuk. A pályázatunk célja a pénzügyi kultúra és tudatosság fejlesztése alternatív módszerekkel.  A pályázat megvalósítása során 4 javító-nevelő intézetben tartunk rendezvényeket. A rendezvényeken, a Down Alapítvány által kifejlesztett társasjátékkal oktatunk fiatalkorúakat arra, hogyan kezeljék pénzügyeiket.

Ez a második alkalom, hogy sikeresen pályáztunk az MNB pénzügyi fogyasztóvédelmi civil háló programján. 2015-ben  közel 5 millió forint támogatást kaptunk a “Gazdálkodj okosan” elnevezésű projektünk megvalósítására.

Az MNB és a PITEE közös célja, hogy Magyarország felzárkózzon a pénzügyi kultúra tekintetében az Európai Unió fejlett országaihoz.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Projektleírás elnevezése

Gyakorlás a tudás anyja

Projekt ismertetése

A PITEE egyesület korábbi, „Gazdálkodj okosan” című projektjének (137629-1/2014 támogatási szerződés) folytatásaként 4 javító-nevelő intézetben lakók számára az elméleti tudásanyagot a mostani projekt keretein belül gyakorlati oktatással is kiegészíti. A projekt keretében minden intézménybe négy alkalommal két előadó részvételével, szituációs gyakorlatokkal ismétlik és rögzítik a fiatalok pénzügyi tudását. Az előadások során valós élethelyzetek szimulálása történik, mely a biztonságos életvezetés és krízishelyzet állapotait is magában foglalja. A fiataloknak a kialakult helyzetekre adott válaszait dolgozza fel a csoport, közös munkában. A levonható tanulságok adják a projekt céljának tekintett, a mindennapi életben alkalmazható tanulási eredményt.

A társasjátékot a Down Alapítvány dolgozta ki.

DownAlapitvany-Tarsasjatek

Down Alapítvány

A fiatalok megtanulnak, hétköznapi helyzetekben pénzzel kapcsolatos döntéseket hozni. Ehhez az szükséges, hogy a fiatalok felmérjék az adott helyzetben kínálkozó cselekvési alternatívákat. Ezen alternatívákat racionális szempontok szerint a saját élethelyzetüket figyelembe véve mérlegeljék. Végül döntésüket a mérlegelés alapján hozzák meg.

DownAlapitvany-logo

A gyakorlati feladatok nagy előnye, hogy úgy sajátítanak el a részvevők tudást és készségeket, hogy közben egy jó hangulatú érzelmeket is megengedő játéknak élik meg. A szituációs gyakorlatokkal tulajdonképpen szimuláltan létrehozzunk olyan helyzeteket, amelyek a mindennapi életben szinte biztosan bekövetkeznek. A gyakorlat közben védett környezetben vannak, az elképzelt helyzetnek semmiféle következménye nincs rájuk, mégis úgy élik meg azt, mintha valóban megtörténne velük. Az esetekből kialakult helyzetek kezelése, az átélt érzelmek megbeszélése fogja azt a megtapasztalt tudást adni, mely sokkal mélyebben fog raktározódni, mint bármely tankönyvi szöveg. A szituációs gyakorlatok a mindennapi életben is igen sikeresek a csoportterápiákban, ezért biztosra vesszük, hogy itt is eredményes lesz a gyakorlatok.

Projekt megvalósításának helyszínei

Projekt futamideje:

2016. január 05-től  2016. február 29-ig.

MNB Sajtóközlemény

Budapest, 2016. január 13.

Nyolc nonprofit szervezet összesen 29 millió forintnyi támogatást nyert el a pénzügyi tudatosság és kultúra fejlesztésére kiírt jegybanki pályázaton. A nyertes projektek elsősorban a fiatalabb generációk és hátrányos helyzetű térségek családjainak pénzügyi ismeretfejlesztését szolgálják. […]

DownloadSajtóközlemény: Döntés a páyázatokról
Magyar Nemzeti Bank, 2016.01.13.

DownloadSajtóközlemény: Pályázati kiírás
Magyar Nemzeti Bank, 2015.09.29.

Korábbi projektünk:

Budapest, 2014. október 7.

Húsz nonprofit szervezet közel 78 millió forint támogatást nyert el az MNB civil háló kialakítására kiírt pályázatán.

DownloadHúsz civil szervezet nyert a jegybank pályázatán
Magyar Nemzeti Bank, 2014.10.07.

20150217-PITEE-NapiGazdasag-Az uzsorat ismerik

20150213-PITEE-NapiGazdasag-Javitointezeti munkara (masolat)


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:EJEB
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Reklámok

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt kedveli: