Boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet kívánunk!

Köszönjük, hogy figyelemmel kísérték a munkánkat!

pitee-karacsony-2016

Köszönjük a sok levelet, amit küldtek nekünk! Örülünk minden dicséretnek és a kritikának!

Idén valóban kevesebb bejegyzést tettünk közzé a weboldalunkon, mint a korábbi években. Ennek az oka az, hogy a devizahiteles törvények elfogadása óta az Európai Unió és az Európa Tanács fórumain küzdünk a devizahitelesek jogaiért. Ezt a munkát angol és német nyelven végezzük. Ennek ellenére minden fontos eseményről hírt adtunk a weboldalunkon.

Ebben a bejegyzésben áttekintjük az idei évben elért eredményeinket és felsoroljuk mit várunk a 2017. évtől.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


5 éve küzdünk a devizahitelesek jogaiért

Idén novemberben volt az ötödik évfordulója annak, hogy közzétettük fogyasztóvédelmi elemzésünket a devizahitelekről (Elemzés, 2011.11.22) és közérdekű kereset indítottunk az OTP Bank Nyrt. ellen az egyoldalú szerződésmódosítások tisztességtelensége miatt (Keresetlevél, 2011.11.23). Az Országgyűlés 2014-2015-ben törvényi rangra emelte az érveinket.

Eredményeink 2016-ban

Az idei év legfontosabb eredménye, hogy több, mint 60 devizahitelesnek segítettünk eljárást indítani a magyar kormány ellen az strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíroságán (Strasbourgi ügyek, 2017.05.17). A keresetek célja az, hogy a kormány fizessen kártérítést a forintosítás okozta veszteségek miatt.

Idén továbbá keresetet inítottunk az OTP Bank ellen, annak érdekében, hogy ne fizethessen az OTP osztalékot a részvényeseinek mindaddig, amíg nem kárpótolta a devizahiteleseket (Kerest az OTP ellen, 2016.05.05).

Mit várunk 2017-től

1. Magyarországon

A Fővárosi Ítélőtábla hatályon kívül helyezi az OTP Bank közgyűlési határozatait (Fellebbezés, 2016.12.21)

Az Alkotmánybíróság elutasítja az önálló zálogjog ellen benyújtott alkotmányjogi panaszokat, és ezzel ismét megnyitja az utat a strasbourgi bírósághoz (Alkotmányjogi Panasz Minta, 2016.12.13.)

2. Strasbourgban (Európa Tanács)

A strasbourg Emberi Jogi Bíróság döntésthoz legalább arról a két beadványról, amit két évvel korábban benyújott be (6614/15, 27154/15, 2015.06.22.). Optimális esetben döntés hoz az összes beadványról.

További kereseteket készülünk benyújtani a srasbourgi bírósághoz, azoknak a devizahiteleseknek az érdekében akik jogerősen pert veszítenek a magyar bíróságokon, és azoknak az érdekében, akik ellenzik az önálló zálogjog bevezetését.

3. Brüsszelben (Európai Unió)

Az Európai Bizottság több kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen a devizahiteles törvények, a polgári jogegységi határozatok, az önálló zálogjogról szóló törvény miatt.

Európai Bíróság másodfokon helyt ad a kérelmünken és megismerhetjük, miről tárgyal titokban a magyar kormány és az Európai Bizottság (elsőfok, másodfok C-464/16 P. sz. ügy )

Kérjük kísérje jövőre is figyelemmel a munkánkat!

Minden fontos eseményről hírt fogunk adni a weboldalunkon.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Bankárkormány

Bankárkormány

 


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezetc Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

%d blogger ezt szereti: