A Strasbourgi Birosag elutasitotta a devzahitelesek beadvanyait

A diktatúra csápja

Kedves Édeklődők,

a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elutasította a devizahitelesek 2015-2016-ban benyújtott beadványait.

DownloadStrasbourgi bíróság Elutasító határozat 2018.02.15.

A bíróság több éven át ült a beadványokon. Az elutasító határozatot a devizahitelesek meghallgatása nélkül hozta meg. Az eultasító  határozat indokolást nem tartalmaz. A bíróság eljárása jól mutatja, hogy a strasbourgi bíróság sem veszi komolyan a tisztességes eljárás követelményét.

A devizahitelesk jogérvényesítési lehetőségei még nem merültek ki teljesen.

A PITEE egyesület továbbra is képviseli a devizahitelesek érdekeit luxemburgban az Európai Unió Bíróságán.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


A Strasbourgi bíróság elutasító határozata csalódás a számunkra, mert hittünk abban, hogy a bíróság befolyásolástól mentesen hoz döntést az elé terjesztett ügyekben.

A PITEE egyesület többször küldött nyílt levelet Mr. Jagland úrnak, az Európa Tanács főtitkárának, hogy felhívjuk az európai döntéshozók figyelmét a devizahitelesek kálváriájára.

Szembesülnünk kell azzal, hogy erőfeszítéseink az Európai Tanácsnál és az Európai Embari Jogi Bíróságán látszólag hiábavalóak voltak. A diktatúra csápjai messzire elérnek.

Magyarországot az a Paczolai Péter képviseli a strasbourgi bíróság testületében, aki 2014-ben, még az Alkotmánybíróság elnökeként, meghozta a devizahitelesek kisemmizését lehetővétevő 8/2014. (III. 20.) számú AB határozatot.

DownloadAlkomtmánybírósági Határozat 8/2014. (III. 20.)

Dr. Paczolai Péter jelenléte Strasbourgban önmagában megkérdőjelezi a strasbourgi bíróság eljárását.

A devizahitelesk jogérvényesítési lehetőségei még nem merültek ki teljesen.

A PITEE egyesület továbbra is képviseli a devizahitelesek érdekeit luxemburgban az Európai Unió Bíróságán:

  1. Perben állunk az Európai Bizottsággal és a Magyarország kormányával, annak érdekében, hogy nyilvánosak legyenek a  a Bizottság és a magyar kormány közötti titkos tárgyalások a devizahiteles törvényekről (T-634/17)
  2. Támogatjuk a C-483/16C-51/17 és a C-118/17 számú előzetes döntéshozatali eljárásokban a fogyasztók álláspontját.
  3. Továbbá két kártérítési keresetet küldtünk el az Európai Bizottsághoz olyan fogyasztók érdekében, akik Magyarországon jogerősen pert vesztettek a bankjuk ellen. Ezen ügyeknek még nincs bírósági ügyszámuk.

Európai Unió Bírósága Luxemburgban egy demokratikusabb bíróság mint az EJEB , mert az Unió Bírósága tart nyilvános tárgyalást az elé terjeszetett ügyekben, és megindokolja a döntéseit.

 

Bankárkormány

Bankárkormány

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

<span>%d</span> blogger ezt szereti: