Egyéni jogsegély

Ezen az oldalon arról szeretnénk tájékoztatni Önt, hogy milyen feltételek mellet tudunk Önnek egyéni  jogi segítséget nyújtani.

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbi információkat, mert csak akkor tudunk Önnek segíteni, ha elfogadja az itt leírt feltételeket!

FIGYELEM: Kapacitásaink végéhez értünk. Jelenleg nem tudunk ujabb eseteket felvállalni. Ahhoz, hogy az eddig elvállalt munkákat tisztességgel el tudjuk végezni, határozatlan időre fel kell, hogy függesszük az egyéni ügyek képviseletét. Dolgozunk azon, hogy kapacitásainkat bővítsük. Megértésüket köszönjük! Üdvözlettel: PITEE

TARTALOM
1.       Kiknek tud az egyesület egyéni jogsegélyt nyújtani?
2.       Milyen ügyekben tud az egyesület egyéni jogsegélyt nyújtani?
3.       Hogyan nyújt az egyesület egyéni jogsegélyt?
4.       Adminisztráció és Költségtérítés
5.       Mit kell tennie ahhoz, hogy az egyesület segíteni tudjon?
6.       Személyes találkozó, telefon


1.       Kiknek tud az egyesület egyéni jogsegélyt nyújtani?

Segíteni azoknak tudunk, akik fogyasztóként, magán célból vettek fel hitelt. Magáncélnak minősül minden, ami nem kacsolódik vállalkozási tevékenységhez. Aki tehát azért vett fel hitelt, hogy vegyen magának egy lakást, egy autót vagy más fogyasztási cikket, annak tudunk segíteni.

Ezzel szemben nem tudunk jogi segítséget nyújtani sem egyéni vállalkozóknak, ha vállalkozási tevékenységükhöz kapcsolódóan vettek fel hitelt sem pedig gazdasági társaságoknak.

2.       Milyen ügyekben tud az egyesület egyéni jogsegélyt nyújtani?

Az egyesület bármilyen devizaalpú hitellel kapcsolatban tud jogi segítséget nyújtani. A hitel lehet lakáshitel (vagy más néven jelzáloghitel), autóhitel, folyószámlahitel vagy más fogyasztási hitel. A lényeg, hogy a hitelösszeg és a törlesztő részlet devizában (svájci frank, euró vagy japán jen) legyen meghatározva.

3.       Hogyan nyújt az egyesület egyéni jogsegélyt?

Ez attól függ, hogy felmondta-e már a bank a hitelszerződését vagy sem.

3.1 Akinek még nem(!) mondta fel a bank a hitelszerződését

Első lépésben megvizsgáljuk a hitelszerződését, hogy az megfelel-e a törvényi követelményeknek, valamint segítünk Önnek levelezést folytatni a bankjával és a Pénzügyi szervezetek Állami Felügyeletével (PSZÁF). A levelezéshez elkészítünk önnek egy-egy beadványt a két szervezethez, továbbá, megvizsgáljuk a két szervezet által küldött válaszokat. Ha a válaszok alapján szükséges, akkor elkészítünk Önnek egy-egy további beadványt is.

Második lépésben eldöntheti, hogy az eljárást a Pénzügyi Békéltető Testület (PBT) előtt kívánja-e folytatni, vagy inkább egyenesen a bírósághoz fordul. Döntésének megfelelően elkészítjük Önnek a szükséges beadvány tervezetét, és segítünk benyújtani azt a megfelelő szervezethez. Továbbá javasolunk Önnek egy felkészült és megfizethető ügyvédet, aki elkíséri Önt a szóbeli tárgyalásra.

3.2 Akinek már felmondta a bank a hitelszerződését

Első lépésben megvizsgáljuk a hitelszerződését, hogy az megfelel-e a törvényi követelményeknek, valamint elkészítünk egy beadványt, amit Ön elküldhet annak a közjegyzőnek, aki előtt aláírta a hitelszerződést.

Második lépésben elkészítünk Önnek egy keresetlevél tervezetét, amit benyújthat a bírósághoz a végrehajtási eljárás megszüntetése céljából, továbbá javasolunk Önnek egy felkészült és megfizethető ügyvédet, aki elkíséri Önt a szóbeli tárgyalásra.

4.       Adminisztráció és Költségtérítés

Egyesületünk non-profit társadalmi szervezet. Tevékenységünket ezért nem anyagi haszonszerzés céljából folytatjuk. Az egyesület adminisztrációs ráfordításainak fedezése valamint a működésének fenntartása céljából az alábbi költségtérítést kérjük:

Egyszeri regisztráció 5.000,- Ft.
Hitelszerződés vizsgálata és levelezés a hitelezővel 10.000,- Ft.
Beadvány a PBT-hez 30.000,- Ft.
Beadvány a közjegyzőhöz 30.000,- Ft.
Keresetlevél előkészítése 50.000,- Ft.
Képviselet a PBT és/vagy bíróság előtt Ügyvédi óradíj
Kapcsolattartás Emailen és faxon költségtérítés mentes
Postai kapcsolattartás 5.000,- Ft.

A költségtérítésekből befolyt összeget kizárólag az egyesület fenntartására fordítjuk! Az egyesület elnöksége, indokolt esetben, csökkentheti az adminisztráció és költségtérítés összegét.

5.       Mit kell tennie ahhoz, hogy az egyesület segíteni tudjon?

Ahhoz, hogy Önnek segíteni tudjunk, az alábbi négy lépést kell megtennie:

 • Regisztráljon a weboldalunkon:
  Devizahitelekkel kapcsolatos jogvédelmi adatlap
  _
 • Töltse le a weboldalunkról a meghatalmazást, adja meg az adatait és írja alá:
  DownloadMeghatalmazás PITEE (érvenyességi vizsgálat)_
 • Küldje el nekünk  az alábbi két dokumentum másolatát:
  (1) hitelszerződése és (2) meghatalmazás
  Elérhetőségünk
  Email: pitee2008@gmail.com
  Telefax: 06/1-700-1615
  Postacím: 1535 Budapest, Postafiók 830.
  [A postai kapcsolattartás többletköltséggel jár!]
  _
 • Utaljon át 15.000,- Ft költségtérítést a számlánkra.
  Számlaszámunk:  11600006-00000000-40556309 – ERSTE Bank Hungary Zrt.
  A megjegyzésrovatba írja azt hogy: “Támogatás“.
  _
A gyors ügymenet érdekében, kérjük, hogy a felsorolt négy lépést lehetőleg egy héten belül végezze el.

6.       Személyes találkozó, telefon

A Fogyasztóvédelmi Elemzésünk megjelenése óta jelentősen megnőtt az érdeklődés az egyesületünk munkája iránt, ezért jelenleg rengeteg tennivalónk van. Szeretnénk mindenkivel közvetlen személyes kapcsolatot kialakítani, de ez egyelőre csak e-mailen keresztül megoldható. Igyekszünk minden e-mailt 7 munkanapon belül megválaszolni. Akkor tudunk a leghatékonyabban segíteni Önnek, ha energiánkat a szakmai munkára tudjuk fordítani.

Célunk továbbra is az, hogy minden(!) bajbajutott fogyasztónak segítsünk, ezért tettük közzé azokat az érveinket, amelyek a devizahitel-szerződések érvénytelenségét alátámaszthatják, és ezért képviseljük ezeket az érveket a médiában és a bíróság előtt.

Kérjük, gondolja végig az itt leírt információkat, és csak akkor forduljon hozzánk segítségért, ha ezeket a feltételeket elfogadja! Ha a feltételekkel kapcsolatban bármilyen kérdése van, akkor írjon nekünk! pitee2008@gmail.com

One Response to Egyéni jogsegély

 1. […] önkéntes adományt. A költségtérítéssel kapcsolatos információkat itt lehet megtalálni: Egyéni jogsegély. […]

%d blogger ezt szereti: