A PITEE ellen nyomoz az ügyészség

A PITEE ellen nyomoz az ügyészség aljas indokból elkövetett rágalmazás vétségének “megalapozott” gyanúja miatt.

A feljelentők:

nyomozok2

újabb különösen bonyolult ügy

Az ügyészség már több mint egy fél éve próbálja eldönteni, hogy vajon történt-e bűncselekmény azzal, hogy weboldalunkon megjelentettünk egy ironikus hangvételű bejegyzést:

PSZÁF-LEAKS! – Dr. Szász Károly levélben javasolta az önkormányzatok adósságait a bankokra terhelni?* (2012. november 12.)

Ebben a bejegyzésben elolvashatja a rendőrség legutóbbi üzenetét!


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Az ügyészség, egész pontosan azt kutatja, hogy vajon tartalmaz-e a fenti bejegyzés olyan tényállítást amelyik a PSZÁF vagy Dr. Szász Károly becsületét csorbítaná.

Btk. 179. § (1) Aki valakiről, más előtt, a becsület csorbítására alkalmas tényt állít vagy híresztel, vagy ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést használ, vétséget követ el, és egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. (Büntető Törvénykönyv)

Eddig hiába kérdeztük az ügyészségtől, hogy árulja el nekünk, melyik az a tény-állítás, amelyik a nyomozáshoz a “megalapozott” gyanút szolgáltatja. Az ügyészség erre a kérdésünkre eddig nem reagált. Az a tény viszont, hogy a nyomozás már több mint fél éve zajlik, azt mutatja, hogy az ügyészség különösen fontos ügynek tekinti a PITEE elleni eljárást.

Álláspontunk szerint az ügyészség eljárása nem a jogrendszert védi. Az ügyészség eljárása, a PSZÁF bukott vezetőinek személyes igényeit elégíti ki.

Magyarországon tombol a korrupció. Nyilvánosan lopják szét a közvagyont. Eközben a Legfőbb Ügyész közgazdaságtani szakvéleményeket írogat, munkatársai pedig civil érdekvédő szervezetek ellen nyomoznak.

A Legfőbb Ügyész vajon mikor veszi észre, hogy ő is fordítva ül a lovon?

(Rogán Antal: “A PSZÁF vezetője fordítva ül a lovon“, 2013.06.18)PSZAF-Vitakultura A Rendőrség üzenete:

———- Eredeti üzenet ———-

Feladó: Károly szibelle <szibellek@budapest.police.hu>
Dátum: 2013. június 6. 10:12
Tárgy: megkeresés

Tisztelt Szerkesztő Úr!

A fenti ügyszámon eljárást folytatunk a Btk. 179. § (1) bekezdésébe ütköző és a (2) bekezdés b) pontjába ütköző rágalmazás vétségének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, az alábbi tényállás alapján:

A PSZÁF képviseletében eljáró Dr. Sáray Éva alelnök és Dr. Csere Bálint ügyvezető igazgató valamint Dr. Szász Károly magánindítványa alapján feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, aki 2012. november 12. napján a reggeli órákban a becsület csorbítására alkalmas tényt illetve ilyen tényre közvetlenül utaló kifejezést tartalmazó közleményt juttatott el MTI Országos Sajtószolgálatának az alábbi címmel. A Pénzügyi Ismeretterjesztő és Érdek-képviseleti Egyesület közleménye. “Dr. Szász Károly levélben javasolta az önkormányzatok adósságait a bankokra terhelni?”

Az eljárás során megállapítást nyert, hogy a fenti című cikk 2012.11.12. napon az Egyesület honlapján is megjelent.

A Büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX. tv. 71. szakasza alapján ismételten kérem szíveskedjen tájékoztatni, hogy fent nevezett cikk hol/honnan került feltöltésre a weboldalra.

A kért adatokat soron kívül -15 napon belül- a fenti ügyszámra és előadóra hivatkozással faxon majd eredetben szíveskedjen megküldeni.

Segítségük nagymértékben hozzájárulna az eljárás sikeres lefolytatáshoz.
Amennyiben az adatszolgáltatásnak műszaki vagy jogi akadálya van, azt az ok és a jogcím pontos megjelölésével hatóságommal soron kívül szíveskedjen közölni.

Figyelmeztetés:
Ha a megkeresést a megállapított határidőn belül nem teljesíti, vagy a megkeresés teljesítését jogtalanul megtagadja a Be. 71. § (6) bekezdése alapján rendbírsággal sújtható.

Budapest, 2013. június 06. napon

Tisztelettel:

Morvai Árpád
r. százados
mb. bűnügyi osztályvezető

A weboldal szerkesztősége, amennyiben a törvény szerint köteles, együttműködik a nyomozó hatóságokkal. A feltett kérdést 2013. június 13. napján írásban megválaszoltuk.

Az eljárás részleteiről itt tájékozódhat:

Feljelentés a PITEE ellen (2013.02.15.)


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.