Függetlenség Napja – 2013. július 4.

színes, magyar dráma, 2013.
írta és rendezte: az élet

Függetlenség Napja

Cselekmény

A történet Magyarországon a XXI. században játszódik. Az ország lakosságának jelentős része, igazságtalan hitelszerződések szorításában van. A hiteleket folyósító bankok sorozatosan megsértik a nemzeti és európai jogszabályokat. Az állami szervek tétlenül nézik a lakosság kifosztását. A bírósági eljárások eleinte kudarcba fulladnak.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre és Likeoljon minket a Facebookon, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Végül önkéntes fogyasztóvédők megtalálják a szerződések gyenge pontjait és működésbe hozzák az igazságszolgáltatás szerveit. A munkájuk során le kell küzdeniük a bírák előítéleteit, a Pénzügyi Békéltető Testület tudatlanságát, és a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének ármánykodását. A lebukott hatalmi elit az ügyészséget is rá uszítja a fogyasztóvédőkre. A bankok pedig a világvége eljövetelét vizionálják.

A történet 2013. július 4. napján éri el csúcspontját, amikor is az ország legmagasabb bírói fóruma dönt egy látszólag egyszerű keresetről. Mindenki tudja, hogy az igazság a fogyasztók oldalán áll, de senki nem tudja, mennyire igazságos az igazságszolgáltatás?

Az igazságszolgáltatás függetlenségének napja?

Július 4. az Egyesült Államokban nemzeti ünnep, mert 1776. július 4-én tizenhárom Brit gyarmat kikiáltotta függetlenségét a Brit birodalomtól és megalapította az Amerikai Egyesült Államokat (forrás: A függetlenség napja – Wikipedia).  A függetlenség napja (Independence Day) címmel 1996-ban egy science-fiction film is készült.

Magyarországon 2013. július 4. lehet az igazságszolgáltatás függetlenségének napja, mert az OTP Bank felülvizsgálati kérelmének teljes elutasítása azt jelentené, hogy a Kúria sikeresen ellenállt a politikai és pénzügyi elit nyomásának.

PITEE-independence_day (original)

Film 1996

Függetlenség Napja

PITEE 2013


Kérjük támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.