A Civil Összefogás Fórum (CÖF) nyitott kapukat dönget

A CÖF ajánlásaival ellentétben, nincsen szükség se újabb kilakoltatási moratóriumra sem pedig arra, hogy közérdekű keresetet indítson a kormány a bankok ellen.

A Kúria 2013. július 4. napján kelt ítélete alapján a bíróságok sorra állítják le a végrehajtási eljárásokat, és így megakadályozzák a kilakoltatásokat. Továbbá november végén tárgyalja a Fővárosi Törvényszék azt a közérdekű keresetet, amelyik rendezni tudja a bankok egyoldalú szerződésmódosításának a kérdését (Közérdekű Kereset az OTP ellen – 2013.11.29).

Az aktuális bírósági joggyakorlat ismeretében teljesen idejétmúltak a CÖF 2013. október 30. napján megfogalmazott ajánlásai. A CÖF eső után kínál köpönyeget a fogyasztóknak.

Ez mi

A jogállam nem így működik.

Ön szerint mi lehet a Civil Összefogás Fórum (CÖF) ajánlásának a valódi célja?
Szavazzon a bejegyzés végén!


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


A Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) 2013. október 30. napján ajánlást fogalmaztak meg az “idegen devizában nyilvántartott, forintban visszafizetendő kölcsönök adósai által nem vállalt kötelezettségektől történő szabadulásra“.

CÖF: Indítson közérdekű pert a kormány!
(Magyar Hírlap, 2013.október 30.)

A historizáló stílusban megszövegezett ajánlásban a CÖF és a CÖKA arra tesznek javaslatot, hogy  kormány indítson közérdekű kereseteket a bankok ellen…

A CÖF-CÖKA felhívja a kormány illetékeseinek figyelmét, hogy a függő jogi helyzet lezárása érdekében indítson közérdekű pert…
CÖF-CÖKA Ajánlása, 2013. október 30.

…valamint a bankok állítsák le a végrehajtásokat,..

“A végrehajtásokat azonnal fel kell függeszteni…”
CÖF-CÖKA Ajánlása, 2013. október 30.

…mindaddig, amíg a kormány és a bankok paktumot nem kötnek egymással a devizahitelek megoldásáról.

“A CÖF-CÖKA támogatni tudja a közérdekű perek kiváltását a kormány és a bankok között létrejött egyesség [paktum] alapján…”
CÖF-CÖKA Ajánlása, 2013. október 30.

Álláspontunk szerint a CÖF és a CÖKA javaslatai szakmailag tévesek. Az ország jogállammá válása szempontjából pedig kifejezetten károsak.

Egy modern országban a kormány nem avatkozik be sem a fogyasztók sem pedig a bankok oldalán a jogviták rendezésébe.

Aki a kormány segítségéért kiállt az nem érti a hatalmi ágak szétválasztásának évszázados hagyományát. A hatalmi ágak szétválasztásának az elve azt a célt szolgálja, hogy a vitás kérdéseket az igazságszolgáltatás keretein belül rendezni lehessen.

A kialakult helyzetért a végrehajtó hatalom a felelős. A helyzet megoldása az igazságszolgáltatás kezében van. Egy jogállam így működik.

Dr Csizmadia László

Dr. Csizmadia László

A CÖF ajánlásai között különösen veszélyesnek tartjuk, hogy a CÖF elfogadhatónak tartaná, ha a kormány paktumot kötne a bankokkal a devizahitelek kivezetésének hangzatos jelszavával. Egy ilyen paktum csak szemfényvesztés lenne. Egy ilyen paktum a pénzéhes és korrupt politikai elit érdekeit szolgálná.

A devizahitelesek helyzete már megoldódott volna, ha a bankok betartanák a jogállami játékszabályokat.

Egy jogállamban nincs szükség szervilis hajbókolásra a hatalom birtokosai előtt ahhoz, hogy érvényt szerezzünk a fogyasztók jogainak.

A társadalmi igazságosság azt kívánja, hogy a kormány ne avatkozzon bele semmilyen módon a devizahitelesek problémájának a megoldásába.

Szeretettel várjuk a CÖF képviselőit november végén a Fővárosi Törvényszék tárgyalására!

Tárgyalás: Közérdekű Kereset az OTP ellen – 2013.11.29

Szavazzon!


Kérjük támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.