Mit tegyek ha elégedetlen vagyok az elszámolással?

Ezekben a napokban kapják meg a devizahitelesek az elszámolásról szóló értesítéseket.

PITEE-Elszamolasi Ertesito (1)

Tisztességes elszámolás?

A korábbi hírek szerint az elszámolást következtében a deizahitelesek havi törlesztőrészlete átlagosan 25-30 százalékkal kellene, hogy csökkenjen (fidesz.hu, 2014.09.12).

A valóság ezzel szemben az, hogy a devizahtielesek több, mint felének a törlesztőrészlete szinte változatlan marad! (portfolio.hu, 2015.05.09)

A bankmentő törvények eredményeként az országgyűlés a devizahitelesek nyakába varrta az árfolyamkockázat okozta veszteségeket.

Fizesse ki a magyar állam az árfolyamkockázatot!

Ha azt akarja, hogy a magyar állam kártérítse Önt az árfolyamkockázat okozta veszteségekért, akkor nyújtson be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz!

Ebben a bejegyzésben megtalálhatja és letöltheti a PITEE egyesület által javasolt alkotmanyjogi panasz mintáját.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Alkotmányjogi panasz a semmis szerződések forintosítása ellen!

Ezt az alkotmányjogi panaszt 2015. július 31-ig lehet benyújtani az Alkotmánybírósághoz.

Az Országgyűlés a “forintosítási” törvénnyel a fogyasztókra terhelte a forint elértéktelenedéséből eredő terheket. Sok devizahiteles számára csak a bankoktól kapott elszámolási értesítőből derül ki, hogy mennyivel emelkedik meg a tartozásuk a forintosítás miatt. Mi ugyanakkor azt gondoljuk, hogy semmis szerződéseket nem lehet forintosítani!

A forintosítás ellen jogvédelmet jelenleg csak az Emberi Jogok Európai Bírósága tud nyújtani. Az európai jogállami hagyományok szerint ugyanis senkire nem lehet egy semmis szerződés teljesítését rákényszeríteni.

 Emberi Jogok Európai Bírósága

Emberi Jogok Európai Bírósága

Annak érdekében, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága foglalkozzon az ön hitelével, önnek első lépésben a magyar Alkotmánybírósághoz kell fordulnia jogorvoslatért. A magyar Alkotmánybíróság az ön beadványát minden bizonnyal el fogja utasítani. Azonban az elutasító határozatot majd mellékelni kell az Emberi Jogok Európai Bíróságának címzett beadványhoz.

Emiatt, ha nem ért egyet a forintosítással, akkor nyújtson be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz, amiben tiltakozik a szerződésének az érvényben tartása ellen.

Ebben a dokumentumban egy alkotmányjogi panasz mintáját találja. Ezt a mintát bárki felhasználhatja, aki már megkapta a bankjától az elszámolási értesítőt. Ezt a mintát azok is benyújthatják, akik már adtak be korábban alkotmányjogi panaszt az alkotmánybírósághoz.

Az alkotmányjogi panasz benyújtása előtt (1) nyomtassa ki a beadvány mintáját; (2) írja rá nevét és lakcímét az első oldalra, majd (3) írja alá a beadványt a második oldal alján (ezeknek a helye sárgával ki van emelve). A beadványhoz csatolja a banktól levélben kapott elszámolási értesítő másolatát. A beadványt és annak mellékletét ajánlott levélben küldje el az Alkotmánybírósághoz, és őrizze meg a feladóvevényt! Az alkotmányjogi panasz illetékmentes.

Kövesse figyelemmel, az alkotmányjogi panasszal kapcsolatos eseményeket a www.pitee.org weboldalon!

PITEE

Adjon be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz, ha azt akarja, hogy a magyar állam fizessen kártérítést Önnek az árfolyamkockázat okozta veszteségek miatt.

Download Alkotmányjogi panasz – Kártérítés az árfolyamkockázat miatt (benyújtható 2015. július 31-ig).

scribd Alkotmányjogi panasz – Kártérítés az árfolyamkockázat miatt (benyújtható 2015. július 31-ig).

Bankárkormány

Bankárkormány


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:EJEB
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

4 Responses to Mit tegyek ha elégedetlen vagyok az elszámolással?

  1. […] Ahhoz hogy a második eljáráshoz csatlakozni tudjon, nyújtson be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz. Az alkotmányjogi panasz mintáját ebben a bejegyzésben találja: Mit tegyek ha elégedetlen vagyok az elszámolással? (2015.05.11) […]

  2. […] 31-ig benyújtották az Alkotmánybírósághoz az általunk javasolt alkotmányjogi panaszt (Mit tegyek ha elégedetlen vagyok az elszámolással?, 2015.05.11) , és szeretnék az ügyüket most tovább vinni a strasbourgi Emberi Jogi Európai […]

  3. […] azt az alkotmányjogi panaszt, amit májusban közzé tettünk a weboldalunkon (Mit tegyek ha elégedetlen vagyok az elszámolással?, […]

%d blogger ezt kedveli: