Lengyel bíró, magyar bíró – két jó barát

A lengyel Alkotmánybíróság október elején tartott szóbeli ítélethirdetést a K 3/21. sz. ügyben.

A nyilvánosság érdeklődve és aggodalommal eltelve várta az ítélethirdetést, mivel a döntésnek várhatóan romboló hatása lesz Lengyelország és az Európai Unió viszonyára.

A hitelsikerek.hu weboldalon megjelent írásból megismerheti az eljárás részleteit.

Az írásból továbbá az is kiderül is, hogy a lengyel bírák és a magyar bírák jogfelfogása rendkívül hasonló.

A lengyel Alkotmánybíróság mostani döntése és a magyar bíróságok devizahiteles joggyakorlata jol mutatják, hogy a poszt-kommunista országokban elmaradt a jogi szemléletváltás vagy más kifejezéssel a jogi rendszerváltás.

Ha azt akarjuk, hogy Magarország és Lengyelország sikeres országokká váljanak, akkor meg kell változtattni a bírák gondolkodásmódját.

Lépjen át a hitelsikerek.hu weboldalra: Lengyel Alkotmánybírósági döntés az EU-s jog elsőbbrendűsége kapcsán (hitelsikerek.hu, 2021.11.03)


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


A PITEE egyesület 2014-ben közzé tett egy törvényjavaslatot a magyar bírák jogfelfogásának a megváltoztatása érdekében.

Egy diktatúrában a jogi egyetemeken nem oktatják a jogállami jogfelfogást, mert az ellentétes a diktatúra érdekeivel. Ezért a diktatúra jogászai a törvényeket önkényesen értelmezik.

Ezzel szemben egy jogállamban bűncselekményt követnek el azok a bírák, akik a törvényeket önkényesen értelmezik.

Ugyan ez igaz az ügyészségre is. A diktatúra ügyészei azt tanulják, hogyan kell a hatalmi elitet védeni és az ellenzéket büntetőjogi eszközökkel üldözni.

Ibolya Tibor, fővárosi főügyész, szakmai tevékenysége jól mutatja, hogy nincsen különbség a kommunista és a fidesznyik ügyészség jogfelfogása között.

Bankárkormány

Bankárkormány


Ne küldjön adományt!

Köszönjük az elmúlt években küldött adományokat!

Kérjük, jelenleg NE küldjenek nekünk adományokat az ERSTE Banknál vezetett bankszámlánkra!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.