AB Panasz a devizahiteles törvények ellen

A devizahiteles törvények sértik a devizahitelesek emberi jogait, mert a DH törvényeknek visszamenőneleges hatályuk van.

fejjel a falnak

Az Alkotmánybíróság számtalan alkalommal vizsgálta a DH törvényeket az elmúlt 9 évben, és azokat minden alkalommal alkotmányosnak ítélte.

Magyarország mindaddig nem jogállam, amíg az Alkotmánybíróság megtagadja a jogvédelmet a visszamenőneleges hatályú jogalkotással szemben.

A PITEE egyesület ismét az Alkotmánybírósághoz fordult azzal a kéréssel, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a DH törvényeket.

Olvassa le az Alkotmányjogi Panasz beadványunkat. ->


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Egy jogállamban az Országgyűlés nem alkot visszamenőleges hatályú törvényeket. Egy jogállamban az Alkotmánybíróság megsemmisíti a visszamenőleges hatályú törvényeket.

Az Alkotmánybíróság közel 10 éves ítélkezési gyakorlata bizonyítja, hogy Magyarország nem jogállam. Ugyanis ha Magyarország jogállam lenne, akkor a bíróságok elismernék, hogy az összes deviza-hitelszerződés semmis.

Magyarországnak nincs helye sem az Európai Unióban sem az Európatanácsban minaddig amíg az Alkotmánybíróság nem hajlandó megváltoztatni az ítélkezési gyakorlatát.

A PITEE egyesület célja, hogy meggyőzzük az Alkotmánybírákat arról, hogy változtassák meg az ítélkezési gyakorlatukat.

Alkotmányjogi panasz

Download

Alkotmányjogi Panasz a devizahiteles törvények ellen. (2023.04.21.)

Tisztelt Dr. Sulyok Tamás elnök úr!

  1. Kérem, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a Szegedi Törvényszék 2022.05.11. napján kelt 4.Pf.20.020/2022/8. számú és a Kúria 2023.02.14. napján kelt Pfv.II.20.913/2022/20. számú ítéleteit, mert ezek az ítéletek sértik az indítványozó tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.
    Az Alkotmánybíróság hatáskörét az alkotmányjogi panasz indítvány elbírálására az alábbi alaptörvényi, illetve törvényi rendelkezések állapítják meg: Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bek., 24. cikk (2) bek. d) pont, 2011. évi CLI. törvény (Abtv.), 27. § (1) bek., 43. § (1) bek.)
  2. Kérem, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a Kúria 6/2013. PJE határozat 4. pontját, a 2/2014. PJE határozat 3. pontját és a 1/2016. PJE határozat 1.c) pontját, mert ezek a Polgári Jogegységi Határozatok sértik az indítványozó tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.
    Az Alkotmánybíróság hatáskörét az alkotmányjogi panasz indítvány elbírálására az alábbi alaptörvényi, illetve törvényi rendelkezések állapítják meg: Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bek., 24. cikk (2) bek. c) pont, 25. cikk (3) bek., Abtv. 37. § (2) bek. 26. §, 41. § (1) bek.)
  3. Kérem, hogy az Alkotmánybíróság semmisítse meg a 2014. évi XXXVIII. törvény 3. §-át, mert ez a törvényi rendelkezés sérti az indítványozó tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.
    Az Alkotmánybíróság hatáskörét az alkotmányjogi panasz indítvány elbírálására az alábbi alaptörvényi, illetve törvényi rendelkezések állapítják meg: Alaptörvény XXVIII. cikk (1) bek., 24. cikk (2) bek. c) pont, Abtv. 26. § (1) bek., 41. §)
  4. Kérem az Alkotmánybíróságot, hogy ítéljen meg az indítványozó számára teljes költségtérítést a felmerült ügyvédi költségek kompenzálására.

Download

Alkotmányjogi Panasz a devizahiteles törvények ellen. (2023.04.21.)

Bankárkormány
Bankárkormány

Ne küldjön adományt!

Köszönjük az elmúlt években küldött adományokat!

Kérjük, jelenleg NE küldjenek nekünk adományokat az ERSTE Banknál vezetett bankszámlánkra!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.