Közérdekű Kereset az OTP ellen – Az OTP szerződési feltétele tisztességtelen!

A Fővárosi Törvényszék tisztességtelennek nyilvánította az OTP Bank Nyrt. és az OTP Jelzálogbank Zrt. azon általános szerződési feltételét, amelyik felhatalmazta a két hitelintézetet arra, hogy egyoldalúan módosítsák a fogyasztói hitelek költségeit.

A Fővárosi Törvényszék döntése összhangban áll az Európai Unió fogyasztóvédelmi elveivel, és a német legfelsőbb bíróság 2009. április 21. napján kelt ítéletével.

    Jogbiztonságot!

Jogbiztonságot!

A Fővárosi Törvényszék döntése mutatja, hogy, ha egy országban működik az igazságszolgáltatás, akkor nincs szükség törvényekkel beavatkozni a fogyasztói jogviták eldöntésébe.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Támogatás

Támogatás

A Fővárosi Törvényszék ítélete nem jogerős. Az ügyben a végső döntést a Kúria mondhatja ki.

A Fővárosi Törvényszék döntését beárnyékolja a Debreceni Ítélőtábla két friss ítélete. Ezek az ítéletek teljesen ellentétesek az Európai Unió fogyasztóvédelmi elveivel. Kívülállóként úgy tűnik, az igazságszolgáltatásban továbbra is nagy a zűrzavar, az európai színvonalú fogyasztóvédelem tartalmát illetően.

Az OTP nyert két devizás pert Debrecenben
(origo.hu, 2014.04.16)

Köszönjük a sok bíztatást és támogatást!

PITEE

Szavazzon!

Töltse le a bíróság ítéletét:

Download A Fővárosi Törvényszék ítélete
(2014.04.17., 22MB)

scribdA Fővárosi Törvényszék ítélete
(2014.04.17., 22MB)


egyszazalek_14

2 Responses to Közérdekű Kereset az OTP ellen – Az OTP szerződési feltétele tisztességtelen!

  1. […] ítélet letölthető és a részletek olvashatók itt és […]