Több száz devizahiteles már elindult Strassburg felé

209

Alkotmányjogi panasz

Az Alkotmánybíróság tájékoztatása szerint eddig 209 devizahiteles nyújtott be alkotmányjogi panaszt a devizahiteles törvények ellen. Ez a szám azt mutatja, hogy már több száz devizahiteles készül kártérítési pert indítani a magyar állam ellen az Emberi Jogok Európai Bírósága előtt.

Ez a szám ugyanakkor rendkívül alacsony, ha összevetjük azzal, hogy több mint 10.000 devizahiteles indított keresetet a bankja ellen 2014 júliusáig.

Továbbá ez a szám akkor is rendkívül alacsony, ha arra gondolunk, hogy a devizahiteles “mentőcsomagok” miatt a devizahitelesek egy életen át nyögni fogják a hitelek terheit.

feladoveveny-iconArra kérünk minden devizahitelest, aki él az alkotmányjogi panasz lehetőségével, hogy küldje el nekünk az alábbi e-mailcímre a postai feladóvevény másolatát kép formátumban:

Az elmúlt hetekben sok lépést tettünk annak érdekében, hogy felhívjuk nemzetközi szervezetek figyelmét a devizahiteles törvények által okozott jogsértésekre.

Ezek az erőfeszítéseink azonban csak akkor lesznek sikeresek, ha sok devizahiteles csatlakozik a felhívásunkhoz.

figyelem-02Emiatt arra kérünk minden érintettet, hogy hívja fel ismerősei, barátai, sorstársai figyelmét arra, hogy érdemes benyújtani az alkotmányjogi panaszt a devizahiteles törvények ellen! (Alkotmányjogi Panasz – beadvány minta)


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Alszik a széken a kabát

Igazságszolgáltatás

Az Alkotmánybíróság az alábbi választ adta a korábban feltett kérdéseinkre.

Az Alkotmánybírósággal folytatott levélváltás ismételten igazolta, hogy Magyarországon teljesen felesleges a törvények betartását számon kérni a hatalom birtokosain. Az Alkotmánybíróság ugyanis továbbra sem hajlandó részletes adatokat közölni a folyamatban lévő eljárásokról. Holott a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvény szerint, az Alkotmánybíróság köteles lenne közölni a kért adatokat.

Egyszerű alattvalóként örülhetünk annak, hogy háromszori kérés eredményeként az Alkotmánybíróság ide dobta nekünk a 209-es számot (Közérdekű adatigénylés III. rész – Három a magyar igazság?).

Egy jogállam nem így működik. Egy jogállamban a törvények az Alkotmánybíróságra is vonatkoznak.

Bitskey Botond

Bitskey Botond

feladó: ugyfelkapu@mkab.hu
címzett: pitee2008@gmail.com
dátum: 2014. december 9. 15:50
tárgy: Az Alkotmánybíróság Hivatalának válasza
Iktatószám: XXI-1/01850-5/2014

Tisztelt Elnök úr!

Az Alkotmánybíróságon a mai napon főtitkári előkészítő eljárás szakaszában 308 db ügy van folyamatban. Ezek közül 209 ügyben az indítványozó a devizahiteles törvények egyes rendelkezéseit kifogásolja. Az Alkotmánybíróság Ügyrendje 26. § (1) bekezdés alapján a főtitkár írásban értesíti az indítványozót az eljárás megindításáról, az elbírálásra alkalmas indítvány nyilvántartásába vételéről. Ezzel egyidőben történik meg az ügyek kiszignálása az előadó alkotmánybíróra. Az Alkotmánybíróság honlapján csak a nyilvántartásba vett és kiszignált ügyek adatai kerülnek közzétételre.

A levelében foglaltakra válaszolva tájékoztatom továbbá, hogy a honlapon közzétett, érdemi szakban lévő IV/1536/2014. számú ügyben az indítványozó a főtitkár hiánypótlási felhívására indítványát kiegészítette, erre tekintettel került közzétételre az indítványon túl az indítvány-kiegészítés.

Kérem tájékoztatásom szíves tudomásulvételét.

Üdvözlettel,

Bitskey Botond Dr.
főtitkár

Továbbra is várjuk a korábban feltett kérdéseink megválaszolását.

feladoveveny-iconArra kérünk minden devizahitelest, aki él az alkotmányjogi panasz lehetőségével, hogy küldje el nekünk az alábbi e-mailcímre a postai feladóvevény másolatát kép formátumban:

Bankárkormány

Bankárkormány


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.