Életbe lépett az önkényes elszámolási törvény – Akarja-e Ön egy életen át nyögni ennek az elszámolásnak a terheit?

Alkotmányjogi panasz a deviza alapú hitelszerződések módosításai ellen!

Az Országgyűlés két törvényt alkotott az elmúlt hónapokban, amelyekkel módosítani próbálja a deviza alapú hitelszerződések tartalmát (2014. évi XXXVIII. törvény és 2014. évi XL. törvény). A szerződések törvény erejével kierőszakolt módosításai azt a célt szolgálják, hogy kijavítsák a szerződések azon hiányosságait, amelyek a szerződések semmisségét okozzák.

A kijavított szerződések alapján az adósok havi törlesztő részlete ugyan csökkeni fog, ezzel szemben a szerződés alapján fennálló tartozás összértéke jelentősen megnövekszik. Ha a parlament akarata érvényesül, akkor a módosított hitelszerződések terheit az adósok egy élet át nyögni fogják.

Elszámolás magyar módra

Elszámolás magyar módra

“Hiába törlesztettem már milliókat, még mindig sokkal többel tartozom, mint amekkora kölcsönt felvettem – hallani sok devizahitelestől. Rossz hírünk van a többségük számára: még a “bankok elszámoltatása” után is nagyobb lesz a tartozásuk az eredetileg felvett hitelösszegnél. Egy esetleges piaci árfolyamú forintosítás során pedig nagyobb összegű forinthitelt kell felvenniük, mint amekkorát eredetileg bevállaltak. Az elmúlt 6-10 év izzadságos hiteltörlesztései tehát ebből a szempontból mit sem értek.”
Elölről kezdhetik a devizahitelesek – Nyolc év kárba veszett
portfolio.hu, 2014. október 14.

Az Európai Unió fogyasztóvédelmi joga szerint, ha egy bank hibás szerződést köt, akkor annak minden negatív következménye a bankot terheli.

Ha Ön is azt akarja, hogy Magyarországon az Európai Unió fogyasztóvédelmi joga érvényesüljön, akkor nyújtson be alkotmányjogi panaszt az Alkotmánybírósághoz, a deviza alapú hitelszerződések törvény erejével kierőszakolt módosításai ellen!


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsok között értesüljön az eredményeinkrol!


Figyelem! A határidő lejárt! Ezt a beadvány mintát már NE használja!

 DownloadAlkotmányjogi panasz a szerződések módosításai ellen (benyújtható 2015.04.30-ig) [280 KB]

scribd Alkotmányjogi panasz a szerződések módosításai ellen (benyújtható 2015.04.30-ig) [280 KB]

Ebben a dokumentumban egy alkotmányjogi panasz mintáját találja. Ezt a mintát bárki felhasználhatja, akinek deviza alapú hitelszerződése van. Ennek az alkotmányjogi panasznak a benyújtásához NEM(!) szükséges, hogy bírósági eljárás legyen folyamatban Ön és a bankja között! A panaszt tehát minden devizahiteles benyújthatja.

Az alkotmányjogi panasz benyújtása előtt (1) nyomtassa ki a beadvány mintáját; (2) írja rá nevét és lakcímét az első oldalra, majd (3) írja alá a beadványt a második oldal alján (ezeknek a helye sárgával ki van emelve). A beadványhoz csatolja a deviza alapú hitelszerződésének a másolatát. A beadványt és annak mellékletét ajánlott levélben küldje el az Alkotmánybírósághoz, és őrizze meg a feladóvevényt!

Az alkotmányjogi panasz illetékmentes. Az ügyvédi képviselet nem kötelező. Ezt az alkotmányjogi panaszt 2015. április 30-ig lehet benyújtani az Alkotmánybírósághoz.

Kövesse figyelemmel, az alkotmányjogi panasszal kapcsolatos eseményeket a http://www.pitee.org weboldalon!

Az európai jogi kultúrának 1950 óta szerves része a hatalmi ágak szétválasztása!

PITEE

feladoveveny-iconArra kérünk minden devizahitelest, aki él az alkotmányjogi panasz lehetőségével, hogy küldje el nekünk az alábbi e-mailcímre a postai feladóvevény másolatát kép formátumban:

Figyelem! A határidő lejárt! Ezt a beadvány mintát már NE használja!

 DownloadAlkotmányjogi panasz a szerződések módosításai ellen (benyújtható 2015.04.30-ig) [280 KB]

scribd Alkotmányjogi panasz a szerződések módosításai ellen (benyújtható 2015.04.30-ig) [280 KB]

Bankárkormány

Bankárkormány


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:
Pénzügyi Ismeretterjeszto és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezeto Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

1 Responses to Életbe lépett az önkényes elszámolási törvény – Akarja-e Ön egy életen át nyögni ennek az elszámolásnak a terheit?

  1. […] Életbe lépett az önkényes elszámolási törvény – Akarja-e Ön egy életen át nyögni ennek… (2014.11.03.) […]