A strasbourgi bíróság nem fogadta be az első csoportos keresetet

A strasbourgi bíróság nem fogadta be a PITEE egyesület júliusban benyújtott első csoportos beadványát (Első strasbourgi eljárás, 2015.07.06).

PITEE-keep-calm-try-againA határozat nem tartalmazza az elutasítás indokait. A döntés végleges. Az ellen fellebbezni nem lehet. (36981/15 sz. határozat).

Az elutasítás több okból is váratlanul ért minket.

Egyrészt korábban már benyújtottunk egy beadványt azonos indoklással, amit a bíróság júniusban befogadott (ügyszám: 27514/2015).

Másrészt a bíróság tájékoztatása szerint lehetőség van csoportos keresetet indítani nagyszámú kérelmező  esetén. A tájékoztatásban foglalt feltételek minden pontjának eleget tettünk.

Csoportos kérelmek és nagyszámú kérelmező
(Tájékoztató – Emberi Jogok Európai Bírósága)

A bíróság döntését Dr. Teplán Attila, egy magyar jogász, készítette elő. Jelenleg próbálunk kapcsolatba lépni vele, hogy megismerjük a be-nem-fogadás részletes indokait.


Iratkozzon fel a jobb-oldali oszlopban a Hírlevelünkre, Likeoljon minket a Facebookon és kövessen minket a Twitteren, hogy az elsők között értesüljön az eredményeinkről!


Az elutasítás ellenére nem adjuk fel a küzdelmünket.

Ugyanakkor elképzelhetőnek tartjuk azt, hogy a strasbourgi bíróság döntése miatt esetleg néhányan elbizonytalanodnak abban, hogy részt kívánnak-e venni a második körben. (Csatlakozzon a második csoportos strasbourgi keresethez!, 2015.11.01)

Kérünk mindenkit, aki a fentiekre tekintettel inkább mégsem kíván részt venni a második körben, hogy ezt a döntését jelezze nekünk december 18-ig.

Aki nem kíván részt venni, annak az adományt visszafizetjük.

Mi továbbra is meg vagyunk győződve arról, hogy a devizahiteles törvények ellentétesek az európai emberi jogokkal. A parlamentnek nincs joga beavatkozni magánjogi szerződésekbe.

Emiatt hiszünk abban, hogy van értelme az Európai Emberi Jogi Bírósághoz fordulni jogvédelemért.

Mindent megteszünk annak érdekében, hogy a  bíróság befogadja a következő beadványokat.

Üdvözlettel

PITEE

Bankárkormány

Bankárkormány

 


Kérjük, támogassa egyesületünk tevékenységét!
A legkisebb adomány is számít.

Bankszámlaszámunk: Számla tulajdonos:EJEB
Pénzügyi Ismeretterjesztő és
Érdek-képviseleti Egyesület

Számlavezető Bank:
ERSTE Bank Hungary Zrt.

Bankszámlaszám
11600006-00000000-40556309

Támogatását nagyon köszönjük!

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.